Over het Feansterhof

— Wat?

Stichting Knarrenhof : plezierig, veilig en zelfstandig wonen

Knarrenhof Surhuisterveen wil een combinatie zijn van de hofjes van vroeger met het gemak van nu. Hierdoor ontstaat een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen.

Knarrenhof is namelijk bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Het is beslist geen woongroep, maar een vrijblijvende gemeenschap waar je van elkaars kennis/kunde en gezelschap kunt profiteren. Dit is ideaal voor de moderne burger die zelfstandig wil blijven en die steeds minder op anderen kan terugvallen. Hier helpt men aardige buren  waar nodig, niet met zorg maar met aandacht / Mienskipssin.

Waarom is wonen in een hofje als Knarrenhof anders dan wonen in een tehuis of commercieel project:

  • U en niemand anders bepaalt hoe u woont
  • Geen verplichte activiteiten met medebewoners, wel is er alle ruimte om dingen samen te doen in de gemeenschappelijke ruimte het hofhuis of de tuin
  • Samen selecteren we op aardige bewoners die een oogje in het zeil houden, niet met zorg maar met aandacht
  • Ons Knarrenhof is tot in alle details ontworpen om onafhankelijk en zelfstandig te blijven leven, u bent de baas over uw eigen toekomst
— Voor wie?

In een Knarrenhof moet men zich thuis voelen en daarom is het belangrijk om een “klik”te hebben met de medebewoners van het hofje. Belangstellenden voor een Knarrenhof zijn sociale mensen die in principe snel klaar staan voor een ander.

De variatie in leeftijd versterkt het systeem en op die manier proberen wij ervoor te zorgen dat er verschillende mensen wonen, die elk hun steentje bijdragen. Ons hoogste doel is dat iedereen optimaal lang zelfstandig kan blijven. In het concept gaan we uit van hulp als dat nodig is / ouderwets burgerfatsoen. Het gaat dan met name om een beetje aandacht, want zorg verlenen is heel iets anders. Gelukkig zijn de woningen zo uitgedacht dat men zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen.

Knarrenhof is landelijk een stichting met een maatschappelijk doel, namelijk de leeftijdsbestendige bouw van woongroepen voor zelfredzame burgers. Huur-of koopwoningen variëren en is een keuze die we graag aan de bewoners overlaten. De woningen verschillen in oppervlakte en aantal slaapkamers en hebben een kleine eigen tuin, plus het centrale binnenhof – het Hofhuys-.

— Waar?

In Surhuisterveen is een werkgroep zeer actief om samen met de landelijke stichting Knarrenhof in samenwerking met de gemeente een dergelijke woonvorm te realiseren. De locatie van de voormalige MAVO van het Lauwers College aan de Langelaan, is voor deze woonvorm ideaal gelegen in het centrum van Surhuisterveen.

— Hoe werkt het?

Om in aanmerking te komen voor een woning dient u zich in te schrijven bij de landelijke stichting Knarrenhof. Hebt u belangstelling en wilt u zich inschrijven voor deze woonvorm? Dat is heel eenvoudig door te klikken op Inschrijven op de home pagina van deze site of door op deze link te klikken.

Inschrijven kost eenmalig vijftien euro aan de landelijke stichting Knarrenhof. Voor dit bedrag komt u op de belangstellenden lijst van Knarrenhof Surhuisterveen. Op de home pagina staat ook onze nieuwsbrief en meer informatie over de stichting Knarrenhof. Op de site van Stichting Knarrenhof vindt u ook antwoorden op veelgestelde vragen en nieuws.

Na uw inschrijving houden we u ook u op de hoogte van de ontwikkelingen en ontvangt u een inventarisatielijst om uw woonwensen kenbaar te maken.

Bij vragen kunt u ons mailen op info@feansterhof.nl